Pulkpacken och födelsedagskalas!

Idag var det helt otroligt fint väder så vi bestämde oss för att åka till pulkpacken och ta med fika och bara må gott! Sagt och gjort, packade ihop varm choklad och smörgås,barn och hund. Men naturligtvis så glömde vi kameran. Men det får bli nästa gång.

Sen när vi kom hem igen så var det bara att snabbt fixa middag för vi skulle iväg till Piteå för att gratulera min syster son som fyllde 6 år i går, men det var kalas i dag.

Så dagens middag blev Tacopaj.

Recept:
4 port

1 valfri pajdeg
400g Köttfärs
Tacokrydda
1 gullök
2-3 tomater
400g cream fraiche
100-200g rivenost
peperoni (valfritt)

Tryck ut paj degen i en ugnsform, förgrädda 10 minuter
Stek köttfärs och krydda med tacokrydda
Skala löken och skär den i ringar
Skär peperonin i skivor/ringar
Blanda osten och cream fraiche

Lägg i köttfärs i det förgräddade pajskalet
Lägg på lök,tomater och peperoni
Bred på creame fraich och ost blandningen.



Sen in ugnen, 200° i 20-25 minuter.

Eftersom de yngre barnen skulle äta i dag så blev det ingen lök och ingen peperoni.





Efter middan så bar det i väg till Piteå på kalas! Där vankades glass tårta med godis på med kaffe och saft till. Gott Gott!

Nu så sitter vi och kollar på melodifestivalen och tycker olika om vem som ska vinna :)

Ha det gott! Kram på er!
Susanne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0